Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
MADDE 1- Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nin 19. maddesinin birinci fıkrasının ilk cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: "Öğrencilerin Üniversite ile ilişkileri aşağıda belirtilen nedenlerle kesilir."
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 43. maddesinin birinci, ikinci, üçüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: (1) Öğrenci, FF veya FD notuyla başarısız olduğu alt döneme ait zorunlu dersleri, eğitim-öğretim planlarında belirtilen dönemlere bağlı kalmak kaydıyla yeniden almak zorundadır. (2) Öğrencinin, FF veya FD notuyla başarısız olduğu seçmeli dersi tekrar alması veya bu ders yerine, AKTS kredisi en az bu ders kadar olan başka bir seçmeli dersi, danışmanın onayıyla seçmesi mümkündür. (3) GNO’nun 2,00’ın altına düşmesine yol açan dönem itibarıyla öğrenci, koşullu geçmeyi tanımlayan DC veya DD notu almış olduğu zorunlu ders veya dersleri yeniden almak zorundadır. (5) Bir dersten DC, DD veya FF notu almış olan ve bu dersi tekrar eden öğrenci, devam zorunluluğu hariç, dersin tüm diğer ara sınav, ödev, proje, sunum ve benzeri yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadır.
MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 45. maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan "60" ibaresi "65" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 58. maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir: "Sınavlar, mutlak veya bağıl ölçütlere göre değerlendirilir. Bir dersin başarı notu; ara sınav ve/veya dönem içi değerlendirmelerinden alınan puanın %40’ı ile yarıyıl sonu veya bütünleme sınavından ya da dönem sonu değerlendirmelerinden alınan puanın %60’ı toplanarak hesaplanır. Hesaplama sonucu çıkacak buçuklu sayı, tam sayıya yükseltilir."
MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 61. maddesinin dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir: (4) Ders başarısına ait harf notlarının yüzlük ve dörtlük sistemdeki karşılıkları aşağıdaki tabloda olduğu gibidir: 100’lük Başarı Notu - Harf Notu - Katsayı - Başarı Durumu - Not Ortalamasına Anlamı 90-100 - AA - 4,00 - Başarılı - Katılır 80-89 - BA - 3,50 - Başarılı - Katılır 75-79 - BB - 3,00 - Başarılı - Katılır 70-74 - CB - 2,50 - Başarılı - Katılır 60-69 - CC - 2,00 - Başarılı - Katılır 55-59 - DC - 1,50 - Yarıyıl Not Ortalamasına Göre Başarılı/Başarısız - Katılır Koşullu Başarılı 50-54 - DD - 1,00 - Yarıyıl Not Ortalamasına Göre Başarılı/Başarısız - Katılır Koşullu Başarılı 0-49 - FF - 0 - Başarısız - Katılır Başarısız FD - 0 - Devamsız - Katılır Devamsız GR - Sınava Girmedi - Katılır Başarısız G - Başarılı - Katılır Geçer K - Başarısız - Katılır Kalır M - Başarılı - Katılmaz Muaf (5) Ortalamaya katılan notlardan; a) Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. b) Dönem akademik not ortalaması (DNO) en az 2,00 olan öğrenciler, o yarıyılda DC ve DD harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. c) Dönem akademik not ortalaması (DNO) 2,00’nin altında olan öğrenciler o yarıyılda DC ve DD harf notu aldıkları derslerden başarısız sayılırlar. ç) Bir dersten FD ve FF harf notlarından birini alan öğrenciler o dersten başarısız sayılırlar. (6) Ortalamaya katılmayan notlardan; a) G harf notu, ders döneminde veya dışında yapılan staj, uygulama ve benzeri çalışmalar ile kredisiz derslerden başarılı olan öğrencilere verilir. b) K harf notu, ders döneminde veya dışında yapılan staj, uygulama ve benzeri çalışmalar ile kredisiz derslerden başarısız olan öğrencilere verilir. c) M harf notu, Üniversite dışından yatay veya dikey geçiş yapan öğrenciler ile Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önceki öğretim programlarında herhangi bir not kaydı olmayıp başarılı olarak değerlendirilen ve denkliği ilgili yönetim kurulu tarafından kabul edilen dersler için verilir. (7) DNO’su en az 2,00 olan öğrenciler başarılı sayılırlar. Başarılı öğrenciler, başarılı sayıldıkları yarıyılda/yılda bulunan FD, FF ve bu maddenin ilgili fıkralarına göre başarı şartını sağlayamadıkları dersler ile diğer eğitim-öğretim çalışmalarını, tekrar verildiği ilk yarıyılda/yılda almak zorundadırlar." (8) Güz ve bahar yarıyılları birbiri ile ilişkili olmayıp, her bir yarıyılın akademik not ortalaması kendi yarıyılına etki eder. (9) Final sınavı sonucunda yayımlanan DNO’su 2,00’nin altında olan öğrenciler DC
Bu Resmi Gazete özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline resmigazete.gov.tr sitesinden ulaşabilirsiniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.