Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünden:
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI
Üniversitemizin aşağıda belirtilen boş kadrolarına; 657 sayılı Kanunun 48. maddesi, 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Anadolu Üniversitesinde Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma ile İlgili Değerlendirme Ölçütleri hükümlerini taşıyan öğretim üyeleri (Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi) alınacaktır.
Başvuru için gerekli belge ve bilgiler: Adayların; başvuru dilekçesi, 2 adet fotoğraf, özgeçmiş, öğrenim ve yabancı dil belgesi ile askerlik durumlarını gösteren belge ile birlikte ilgili yönetmelik hükümleri uyarınca, Üniversitemiz Değerlendirme Ölçütlerine göre Profesör adaylarının 6 adet, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi adaylarının da 4 adet dosyayı dijital ortamda (USB bellek içerisinde) hazırlayarak, 31 Temmuz 2023 tarihi mesai bitimine kadar, Profesör ve Doçent adaylarının Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, Doktor Öğretim Üyesi adaylarının ise kadronun ilan edildiği ilgili Birime şahsen başvurmaları gerekmektedir.
Doçent kadrolarına başvuranlardan doçentlik unvanını Üniversitelerarası Kurul tarafından sözlü sınava tabi tutulmadan almış olanlar; 2547 sayılı Kanunun 24., Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 10. ve Anadolu Üniversitesinde Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma ile İlgili Değerlendirme Ölçütlerinin B maddesi uyarınca Üniversitelerarası Kurulun oluşturacağı jüri tarafından sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Bu sınavdan başarılı olamayan adayların kadrolara atamaları yapılamayacaktır.
Adaylar; şartları uyan kadrolardan sadece birine başvurabilecek olup, başvuru şartlarını sağlamayan veya başvuru süresi içinde şahsen yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.
İlan hakkındaki detaylı bilgilere www.anadolu.edu.tr internet adresimizden ulaşılabilir.
Duyurulur.
BİRİM BÖLÜM ADI / ASD. / PR. UNVAN ADET BAŞVURU ŞARTLARI
Farmakognozi alanında doktora yapmış olmak ve doğal maddelerin kimyası, aktiviteleri, kombinasyonu ve sinerjizm konularında çalışmalar yapmış olmak.
Farmasötik Biyoteknoloji alanından doçentlik unvanını almış olmak ve gen susturucu taşıyıcı sistemler ile DNA aşıları konularında çalışmalar yapmış olmak.
Farmasötik Teknoloji alanından doçentlik unvanını almış olmak ve oral alınan ilaçların absorpsiyonu konularında çalışmalar yapmış olmak.
Biyoloji alanından doçentlik unvanını almış olmak ve Apoptotik inhibitörler, mikrobiyal kokültür ve sitokinler konularında çalışmalar yapmış olmak.
Sosyoloji alanından doçentlik unvanını almış olmak ve iletişim/medya sosyolojisi, kültür sosyolojisi ve spor sosyolojisi konularında çalışmalar yapmış olmak.
Klasik Türk Edebiyatı alanından doçentlik unvanını almış olmak ve klasik Türk şiiri ve klasik Türk şiir sanatı (Poetika) konularında çalışmalar yapmış olmak.
Türk Dili alanından doçentlik unvanını almış olmak ve sözlükbilim, metindilbilim ve adbilim konularında çalışmalar yapmış olmak.
Açık ve Uzaktan Öğrenme alanından doçentlik unvanını almış olmak ve e-sertifika programlarının yönetimi, kitlesel açık ders uygulamaları ve yaşam boyu öğrenme deneyimlerinin yönetimi konularında çalışmalar yapmış olmak.
Açık ve Uzaktan Öğrenme alanından doçentlik unvanını almış olmak ve nesnelerin interneti ve çevrim içi test uygulamaları konularında çalışmalar yapmış olmak.
Uzaktan Eğitim alanında doktora yapmış olmak ve mobil sağlık uygulamaları, uzaktan eğitimde esneklik ve yapay zeka konularında çalışmalar yapmış olmak.
Uzaktan Eğitim alanında doktora yapmış olmak ve yapay süper zeka, insanın dijital dönüşümü ve teknolojik tekillik konularında çalışmalar yapmış olmak.
Uzaktan Eğitim alanında doktora yapmış olmak ve öğrenme analitikleri, ders tasarımı ve örgütsel öğrenme ve gelişme konularında çalışmalar yapmış olmak.
Uzaktan Eğitim alanında doktora yapmış olmak ve öğrenme analitikleri, eğitsel veri madenciliği, eğitimde yapay zeka konularında çalışmalar yapmış olmak.
Uzaktan Eğitim alanında doktora yapmış olmak ve uzaktan eğitimde etkileşimli materyal geliştirme, oyunlaştırma ve video analitikleri konularında çalışmalar yapmış olmak.
Türk Musikisi alanında doktora/sanatta yeterlik yapmış olmak ve Türk müziği ve batı müziği öğretimi ve orff çalgıları (vurmalı ezgi çalgılar) öğretimi konularında çalışmalar yapmış olmak.
Doğu Dilleri ve Edebiyatları alanından doçentlik unvanını almış olmak ve uzaktan Arapça öğretimi ve Filistin edebiyatı konularında çalışmalar yapmış olmak.
Yabancı Dil Eğitimi (Fransızca) alanından doçentlik unvanını alm
Bu Resmi Gazete özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline resmigazete.gov.tr sitesinden ulaşabilirsiniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.