İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden:
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI
Aşağıda belirtilen ana bilim dallarına göre, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun, 12/06/2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile ilgili Esasları ve "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" ve Enstitümüz Senatosu'nun 27.08.2021 tarih ve 26/1 sayılı Kararı hükümlerine göre öğretim üyeleri alınacaktır.
İLAN
FAKÜLTE ANABİLİM DALI ÜNVAN ADT DRC NO AÇIKLAMA
Matematik Bilim Alanında doçentlik ünvanı almış olmak, doktora öğrenimini Modeller Teorisi alanında yapmış olmak. Modeller Teorisi ve Analitik Sayılar Teorisi Alanında yayınları ve çalışmaları olmak. Ulusal ve/veya uluslararası proje yürütme deneyimi bulunmak.
Mimarlık Planlama ve Tasarım Temel Alanı; Mimarlık Bilim Alanı ve Koruma, Yenileme ve Restorasyon; Yapı, Çevre, Yerleşim ve Ürünlerde Koruma, Restorasyon alanlarının birinden doçentlik ünvanı almış olmak. Tarihi yapıların restorasyonu, tarihi çevrelerin korunması, mimari koruma, kırsal alandaki kültürel mirasın korunması, modern mimarlık mirasının korunması, mübadele mirası konularında araştırmaları ve yayınları olmak.
Doktora öğrenimini endüstriyel tasarım, mimarlık, grafik tasarım veya görsel iletişim tasarımı sanat dallarında/alanlarında görmüş olmak. Güzel sanatlar üyesi veya tasarım ve mimarlık fakültelerinin temel tasarım derslerinde ders verme deneyimi olmak. Görsel iletişim ve/veya görsel kültür konularında çalışmaları olmak.
Bilgisayar Mühendisliği alanında doktora öğrenimi görmüş olmak. Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Alanında doçentlik ünvanı almış olmak. Gömülü Bilgisayar Mühendisliği Mühendislik sistemler, yazılım güvenilirliği ve yazılım testi alanlarında bilimsel çalışmalara ve yayınlara sahip olmak.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanında Elektrik-Elektronik Mühendisliği doçentlik ünvanı almış olmak. Bilissel radyo ağları, optik uydu haberleşmesi ve fiziksel katman güvenliği konularında bilimsel çalışmalara ve yayınlara sahip olmak.
Doktora tezini rüzgar enerjisi alanında yapmış olmak. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bilim Alanında doçentlik ünvanı almış olmak. Rüzgar enerjisi meteorolojisi konusunda ulusal ve uluslararası yayınlar yapmış olmak, ulusal ve uluslararası araştırma projelerinde proje araştırmacı ve yürütücülük deneyimi olmak.
Gıda Mühendisliği veya Biyoloji Bilim Alanlarından doçentlik ünvanı almış olmak. İnsan sağlığı ve hastalık ilişkisi, istatistiksel genetik, epidemiyoloji ve biyoinformatik konularında bilimsel çalışmaları ve uluslararası yayınları olmak.
İnşaat Mühendisliği Bilim Alanında doçentlik ünvanı almış olmak. Hasar mekaniği, malzemelerin mikro seviyede modellemesi ve optimizasyonu konularında araştırmalar yapmış olmak ve uluslararası yayınları bulunmak.
Doktora öğrenimini Kimya
Bu Resmi Gazete özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline resmigazete.gov.tr sitesinden ulaşabilirsiniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.