Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumundan:
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'ndan: İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, İnsan Hakları ve Eşitlik Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 9. derece kadrolarda görev yapmak üzere, sözlü şeklinde yapılacak giriş sınavı ile 9 adet "İnsan Hakları ve Eşitlik Uzman Yardımcısı" alacaktır. Alınacak uzman yardımcılarının öğrenim grubu, sayısı, sınava çağrılacak aday sayısı ve KPSS puan türleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.
Sözlü Sınava Öğrenim Grubu Alınacak Uzman Yardımcısı Sayısı Sınava Çağrılacak Aday Sayısı KPSS Puan Türü Hukuk Fakültesi 9 36 KPSS P4
I- GİRİŞ SINAVINA KATILMA ŞARTLARI
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
- Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren Hukuk fakültelerini ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,
- 2022 veya 2023 Kamu Personeli Seçme Sınavlarından, yukarıdaki tabloda belirtilen puan türü itibarıyla 70 ve üzeri puan almış olmak,
- Başvuru tarihi itibarıyla; son beş yıl içinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS/e-YDS) İngilizce, Fransızca, Almanca veya Arapça dillerinden birinde asgari 70 veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan eşdeğer düzeyde puanı aldığına dair belge sahibi olmak,
- 01.01.2024 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
II- BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ:
- Adaylar başvurularını 10 Ocak 2024 ile 28 Ocak 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden yapacaktır.
- Başvuru sırasında e-Devlet üzerinden mezuniyet bilgisi, KPSS puanı, YDS puanı, adli sicil kaydı ve ikamet bilgileri alınacak olup, e-Devlet üzerinden erişilemeyen diploma, yabancı dil puanı gibi bilgiler gerekirse beyan edilerek yüklenebilecektir.
- Adayların başvuru işlemini tamamlandıktan sonra e-devlet üzerinde "Başvurularınız" ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. "Başvurularınız" ekranında "Başvuru Alındı" ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu hususta sorumluluk başvuru yapan adaya aittir.
III- BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SINAVA ÇAĞRI
- Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar TABLO'da yer alan her öğrenim grubu için ayrı ayrı belirlenecektir.
- Başvurusunu tamamlayan ve şartları sağlayan adaylar arasından KPSS puan üstünlüğüne göre yüksek puan alanından başlamak üzere 36 aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. En son aday ile aynı puana sahip olan tüm adaylar sınava çağrılacaktır.
- Başvuruların değerlendirme süreci https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden takip edilebilecek ve sınava girmeye hak kazanan adaylar e-posta aracılığıyla bilgilendirilecektir.
IV- SINAV ŞEKLİ VE KONULARI A) Sınav Şekli
- Giriş sınavı sözlü şeklinde ve tek aşamalı olarak yapılacaktır.
- Adaylar sınava; üzerinde T.C. Kimlik numarası bulunan, süresi geçerli ve güncel fotoğraflı bir kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi, Pasaport) ile girebileceklerdir.
- Komisyon başkanı ve üyeleri tarafından her bir aday aşağıda belirtilen konu başlıklarına göre puanla değerlendirilir. Bunun dışında sözlü sınavla ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz.
B) Sınav Tarihi ve Yeri a) Sözlü Sınav, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun Mithatpaşa Cad. No:52, Kızılay-ÇANKAYA/ANKARA
Bu Resmi Gazete özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline resmigazete.gov.tr sitesinden ulaşabilirsiniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.