Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'na davet
- Tebligat Muhatabı: Üyeler
- İlan Türü: TEBLİGAT
MİLAS İLÇESİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ OLAĞAN MALİ GENEL KURUL İLANI
Birliğimizin 2022-2023 Yılları Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, 13.03.2024 tarihinde saat 11:00’de Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecektir. İlk toplantıda salt çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı, 20.03.2024 tarihinde aynı yer ve saatte Ek’teki gündemle yapılacaktır.
Ali İhsan GEZGİN Yönetim Kurulu Başkanı MİLAS İLÇESİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
2022-2023 YILI OLAĞAN MALİ GENEL KURUL TOPLANTI GÜNDEMİ
- Açılış ve yoklama.
- Divan Heyeti seçilmesi.
- Atatürk ve Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı.
- Yönetim Kurulu Başkanının konuşması.
- Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporlarının okunup, görüşülerek ayrı ayrı ibra edilmesi.
- 2022-2023 yılı YMM Bağımsız denetim raporunun okunması.
- 2022-2023 yılı Bilânço ve Gelir Gider Cetvellerinin okunup görüşülmesi, kabulü ve ayrı ayrı ibra edilmesi.
- 2024-2025 yılı tahmini bütçesinin okunması, görüşülmesi, kabulü ve fasıllar arası aktarma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi.
- Yönetim Kurulu tarafından, üretici birlikleri kanunu, bu kanunla ilgili yönetmelikler ve tüzüğe aykırılıktan kaynaklı geçici ihracına karar verilen üyelerin durumunun görüşülerek kesin ihraçları konusunun karara bağlanması.
- Yeni kayıt yaptıracak tüzel ve gerçek kişiler için üyelik giriş aidatı ile, mevcut gerçek ve tüzel üyeler için yıllık aidat tutarlarının 5200 sayılı kanuna ve ilgili mevzuat hükümlerine göre belirlenmesi, 2025 yılındaki giriş ve yıllık aidat tutarları için yasal düzenlemelerdeki sınırlar içinde kalmak kaydıyla yönetim kuruluna aidat belirleme yetkisinin verilmesi.
- Birlik, üreticilerimizin menfaatleri doğrultusunda, çeşitli risklere karşı koruma kollama ve güvenceye almak üzere tüm genel ve özel sigorta işlemleri için mevcutta yapılmış ve yapılacak olan poliçelerin asgari 3 adet teklif alınarak aracı kuruluşlara, sigortalama ve sigorta hazırlatma, işleminin yapılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi durumunun görüşülmesi.
- 15.09.2023 tarih ve 32310 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Sözleşmeli Üretim Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik gereğince, üreticilerimiz ile çiğ süt üretim sözleşmesi yapılması ve üreticilerimizin sahip olduğu sağmal hayvanlara Tarsim Büyükbaş Hayvan Hayat sigortası yaptırma zorunluluğu getirilmiştir. Tarsim Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortası yaptırmadığı takdirde Tarım ve Orman Bakanlığının icmal usulü hakediş düzenlemiş olduğu çiğ süt desteğinden yararlanamayacaklardır. Üyelerimiz ile çiğ süt üretim sözleşmesi yapılmasına ayrıca üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda anlaşmalı sigorta acentelerimizden üreticilerimiz adına Tarsim poliçelerinin muvafakatname alınmak kaydı ile düzenlenmesi, tahsilatının ise üreticilerimizin Milas Üreticileri Süt Birliği A. Ş.’ye olan süt bedeli alacaklarından tahsil edilmesi durumunun görüşülmesi.
- İş bu Genel Kurulda alınan kararlara aykırı olmamak kaydı ile daha evvelki genel kurullarda alınmış olan yetkilendirme kararlarının aynen uygulanması konusunun görüşülmesi.
- Birlik Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri ve Denetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretlerinin ve Şehir içi, şehir dışı ve yurtdışı yolluklarının, net olarak tespiti.
- Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı ve TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) kapsamında, Birliğimiz Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi hakkındaki tebliğde belirtilen ve ilave yayınlanacak olan tebliğlerin yaptırımlarının uygulanması ve bu tebliğle alakalı yatırımın projelendirilmesi, inşaat yapımı, ruhsatlandırma, makine ekipman temini, aynı zamanda krediye ihtiyaç olması durumunda kamu ve özel bankalardan kredi temin edilmesi, menkul ve gayrimenkullerinin ipotek gösterilmesi, proje kapsamında ekonomi piyasalarında artışlar nedeniyle artan maliyetlerin ve proje bütçesinde yer almayan maliyetlerin birliğe bağlı A.Ş bütçesinden ayni& nakdi katkıyla karşılamak için yönetim kuruluna yetki verilmesi.
- Birliğimiz adına Banka Finans kuruluşlarından para çekme, yatırma, gerekli görüldüğü hallerde kredi kullanmak, leasing kullanmak, kefil olmaya, kefillikten istifaya, kefillikten çekilmeye, ahzu kabza ipotek alınması veya verilmesine, faiz, repo, hazine bonosu ve benzeri gibi her türlü yatırım araçlarında mevcut birikimleri değerlendirmeye, sulh ve ibraya, dava eden veya edilen olarak hareket etmeye, davadan feragate, feragati davayı kabule, temlik vermeye, kabul etmeye, bono, çek, emre muharrer senet, poliçe imzasına, kabul ve reddine, ihalelere girmeye, pay sermaye kapalı zarf ve teklif mektupları tevdiine, teminat yatırmaya çözdürmeye, geri almaya, gayrimenkul kiralamaya, kiraya vermeye, yurt içi ve yurt dışı geziler düzenlemeye, düzenlenen gezilere katılmaya bu konularla ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla her türlü yazışma, anlaşma ve sözleşmeleri imzalamaya her türlü temsil ve ilzam için yönetim kuruluna yetki verilmesi.
- Yurt içi ve yurt dışı kaynaklı her türlü projeye başvuruda bulunulması, ortak olunması, uygulanması Tarımın gelişmesine katkı sağlayacak, Üye birliklerin ve üreticilerin kullanımına fayda sağlayacak her türlü projenin hazırlanması, geliştirilmesi.
- Çiğ süt arzının yoğun, talebin düşük olduğu dönemlerde fazla sütün ESK veya özel şirketler aracılığı ile Süt Tozu ve krema yaptırılması ve oluşan ürünlerin piyasa şartlarında satılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi.
- Birliğin amaçlarına uygun olarak her türlü araç gereç, makine, hayvancılık ürünleri ile ilgili her türlü fason üretim, tesis, teçhizat, menkul ve gayrimenkullerin gerek pazarlık, gerek ihale, gerekse teklif suretiyle alınması yada kiralanması, birlik üyelerinin lehine olacak kurulmuş yada kurulacak her türlü iş ortaklığı, sermaye şirketi ortaklığı ve benzeri faaliyetlere gerek özvarlığın tespiti ile ayın (Mal) nevinden gerekse nakit sermaye konularak ortak olunması konularında karar alınması ve işlemlerin yürütülmesi hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi.
- Talep edilmesi durumunda yurtiçi ve yurtdışından damızlık düve, damızlık gebe düve ve damızlık süt sığırı teminine ilişkin kapasite raporlarının çıkartılması üyelerden taahhüt alınması, hazırlanan evraklarla ithalat izin ve işlemlerinin yürütülmesi, resmi ve özel kurum kuruluşlara başvurularının yaptırılması yapılması, çerçeve sözleşme, tip sözleşme yapılması, yaptırılması taahhütte bulunulması, talepte bulunulması, yetki verilmesi hususlarında Yönetim Kuruluna yetki verilmesi.
- Dilek Temenniler
- Kapanış
Bu ilan özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline ilan.gov.tr veya ilgili kurumun sitesinden ulaşabilirsiniz. İlanın orjinalindeki bilgileri kontrol ediniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.