Teşkilat ve çalışma yönetmeliğinin ilanen tebliği
- Tebligat Muhatabı: Kamuoyu
- İlan Türü: TEBLİGAT
T.C. TORBALI BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ
AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR
Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Torbalı Belediyesinde faaliyet gösteren birimlerin, kuruluş, görev, yetki, sorumluluk ve çalışmalarını düzenlemektir.
Kapsam Madde 2- (1) Bu Yönetmelik, Torbalı Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren birimlerin teşkili, görev, yetki ve sorumluluğunda bulunan iş ve işlemlerin düzenlenmesi ve yürütülmesine ilişkin esas ve usulleri kapsar.
Dayanak Madde 3- (1) Bu Yönetmelik, 03.07.2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 15. ve 48. maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar Madde 4- (1) Bu Yönetmelikte adı geçen; Belediye: Torbalı Belediyesini, Başkanlık: Torbalı Belediye Başkanlığını, Başkan: Torbalı Belediye Başkanını, Meclis: Torbalı Belediye Meclisini, Encümen: Torbalı Belediye Encümenini, Birim: Torbalı Belediyesi Müdürlüklerini ifade eder.
İlkeler Madde 5- (1) Belediye tüm hizmet ve faaliyetlerinin verimli, etkin, kaliteli, eşit, süresinde, saydam, hesap verilebilir ve hukuksal olmasından sorumludur. (2) Belediye; kurumsal olmak adına, güçlü ve zayıf yönlerini tespit ederek sorunlara kalıcı ve yerinde çözüm üretecektir. (3) Amaçlarını, hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmayı mümkün kılacak yöntemleri belirleyecek, gerekli planlamaları yapacaktır. (4) Karşı karşıya olduğu fırsat ve tehditleri analiz edecek, geleceğe dönük stratejilerini belirleyecektir. (5) Yönetici ve diğer pozisyonlarda görev yapan personelin motivasyonunu sağlayacak, performansını artıracak, toplam kalite yönetimine geçmek adına gerekli düzenlemeleri yapacaktır.
BAŞKANLIK MAKAMI
Başkan Madde 6- (1) Belediye Başkanı, Belediye idaresinin başı ve tüzel kişiliğinin temsilcisidir.
Başkanın Görev ve Yetkileri Madde 7- (1) Belediye başkanının görev ve yetkileri; a) Belediye teşkilatının en üst amiri olarak belediye teşkilatını sevk ve idare etmek, belediyenin hak ve menfaatlerini korumak, b) Belediyeyi stratejik plana uygun olarak yönetmek, belediye idaresinin kurumsal stratejilerini oluşturmak, bu stratejilere uygun olarak bütçeyi, belediye faaliyetlerinin ve personelinin performans ölçütlerini hazırlamak/hazırlatmak ve uygulamak, izlemek ve değerlendirmek, c) Belediyeyi Devlet dairelerinde ve törenlerde, davacı veya davalı olarak da yargı yerlerinde temsil etmek veya vekil tayin etmek, d) Meclise ve encümene başkanlık etmek, e) Belediyenin taşınır ve taşınmaz mallarını idare etmek, f) Belediyenin gelir ve alacaklarını takip ve tahsil etmek, g) Yetkili organların kararını almak şartıyla sözleşme yapmak, h) Meclis ve encümen kararlarını uygulamak, i) Bütçeyi uygulamak, bütçede meclis ve encümenin yetkisi dışındaki aktarmalara onay vermek, j) Belediye personelini atamak, k) Belediye ve bağlı kuruluşları ile işletmelerini denetlemek, l) Şartsız bağışları kabul etmek, m) Belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak, n) Bütçede yoksul ve muhtaçlar için ayrılan ödeneği kullanmak, özürlülere yönelik hizmetleri yürütmek ve özürlüler merkezini oluşturmak, o) Temsil ve ağırlama giderleri için ayrılan ödeneği kullanmak, p) Kanunlarla belediyeye verilen ve belediye meclisi veya belediye encümeni kararını gerektirmeyen görevleri yapmak ve yetkileri kullanmaktır.
Başkan Vekili Madde 8- (1) Belediye Başkanı izin, hastalık veya başka bir sebeple görev başında bulunmadığı hallerde, bu süre içinde kendisine vekâlet etmek üzere, belediye meclis üyeleri arasından birini Başkan Vekili olarak görevlendirir. (2) Başkan Vekili, Başkanın yetkilerine sahiptir.
Başkan Yardımcıları Madde 9- (1) Başkan yardımcıları, Belediye Başkanı tarafından uygun görülmek kaydıyla kendilerine bağlanan birimlerin koordinasyonundan sorumlu olan kamu görevlileridir. (2) Başkan yardımcıları, kendilerine bağlı birimlerin işleyişinden başkana karşı birinci derecede sorumludurlar.
Müdürler Madde 10- (1) Müdürler, görev yapmakta olduğu birimin en üst yetkilisi, görev alanına giren mevzuattan doğan tüm iş ve işlerinin 5. Maddede sayılan ilkeler çerçevesinde gerçekleşmesini sağlamakla, öncelikle Belediye Başkanına daha sonra bağlı olduğu Başkan yardımcısına karşı birinci derecede sorumlu görevlidir.
Müdürlerin Görevleri ve Yetkileri Madde 11- (1) Birim müdürlerinin görevleri; a) Birim faaliyetlerinin yürürlükte olan mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmesini sağlamak, b) Müdürlüğünün 5018 sayılı yasa gereği Harcama Yetkilisi, 4734 sayılı yasa gereği İhale Yetkilisi ve 657 sayılı yasa gereği müdürlük personelinin disiplin amiri olarak gerekli iş ve işlemleri yapmak, c) Değişen mevzuat hükümlerini takip etmek ve uygulanmasını sağlamak, d) Müdürlüğü’ne intikal eden evrakların ve görevlerin bağlı alt birimler veyahut personeller arasında dağılımını sağlayıp denetimini gerçekleştirmek, e) Mevzuat kapsamında verilen diğer görevleri yapmak veya yaptırmaktır.
Belediye Birimleri Madde 12- (1) Belediye birimleri; ana hizmet birimleri ve yardımcı hizmet birimleri olmak üzere iki gruba ayrılır.
ANA HİZMET BİRİMLERİ
Ana Hizmet Birimleri Madde 13- (1) Torbalı Belediyesi ana hizmet birimleri şunlardır: a) İmar ve Şehircilik Müdürlüğü b) Emlak ve İstimlak Müdürlüğü c) Fen İşleri Müdürlüğü ç) Park ve Bahçeler Müdürlüğü d) Temizlik İşleri Müdürlüğü e) Zabıta Müdürlüğü f) Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü g) Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ğ) Mali Hizmetler Müdürlüğü h) İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ı) Strateji Geliştirme Müdürlüğü i) Bilgi İşlem Müdürlüğü j) Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü k) Veteriner İşleri Müdürlüğü l) Yapı Kontrol Müdürlüğü m) Kent Tarihi ve Tanıtım Müdürlüğü n) Hukuk İşleri Müdürlüğü o) Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ö) Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü p) Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü r) İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü s) İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ş) Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü t) Afet İşleri Müdürlüğü u) Halkla İlişkiler Müdürlüğü ü) Sağlık İşleri Müdürlüğü v) Teftiş Kurulu Müdürlüğü
Müdürlüklerin Görevleri Madde 14- (1) Başkanlık bünyesinde kurulu olan; İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevi İlçe sınırları içerisinde, onaylı uygulama imar planı kararları doğrultusunda kentsel gelişmenin sağlanması amacı ile yapılaşmaya yönelik gerekli faaliyetleri koordine etmek; takibini sağlamak; mevcut ve yeni yapılacak yapıların ilgili kanun, yönetmelik ve mevzuat hükümlerine uygun olacak şekilde oluşmasını sağlamak; konu ile ilgili proje ve uygulamaları denetlemek. Sayılan görevlerin dışında, başta 5393, 5216 ve 3194 sayılı yasalar olmak üzere ilgili tüm mevzuat hükümleri gereği görev alanına giren iş ve işlemleri, mevzuata uygun olarak yürütmektir.
Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Görevi Belediyemizce yapılacak kamulaştırma faaliyetlerini yürütmek; Belediye gayrimenkullerinin tetkikini, envanterini ve takibini yapmak; Belediye gayrimenkullerinin ihale suretiyle satış ve kiralama işlemlerini yürütmek; Belediyemize ait parsellerin resmi kurumlara devir ve tahsis işlemlerini yapmak; İlçemiz sınırları içerindeki Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan gayrimenkullere ilişkin işlemleri yürütmek; Belediyeye ait gayrimenkullere ilişkin kat karşılığı inşaata sözleşmesi yapılmasına ilişkin işlemleri yürütmek; Takas veya Trampa işlemlerini yürütmektir. Sayılan görevlerin dışında, başta 5393, 5216, 3194, 2942 ve 2886 sayılı yasalar olmak üzere ilgili tüm mevzuat hükümleri gereği görev alanına giren iş ve işlemleri, mevzuata uygun olarak yürütmektir.
Fen İşleri Müdürlüğünün Görevi İlçesi sınırları dahilinde Stratejik Planda yer alan hedeflerimizin gerçekleştirilmesi adına, projelerimizin etkin ve verimli bir şekilde hayata geçirilmesi için inşaat faaliyetlerini yürütmek; yapılan tesislerin maksimum verim alınacak şekilde planlanmasını sağlamak; mevcut yapı ve tesislerimizin bakım ve onarım faaliyetlerini yürütmek; eski eser niteliğindeki yapıların restorasyon uygulamalarını yapmak ve yıkım işlemlerini yürütmektir. Sayılan görevlerin dışında, başta 5393, 5216 ve 3194 sayılı yasalar olmak üzere ilgili tüm mevzuat hükümleri gereği görev alanına giren iş ve işlemleri, mevzuata uygun olarak yürütmektir.
Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Görevi İlçenin güzelleşmesi ve çevre kirliliğinin önlenmesinde büyük önemi olan yeşil alanların tesis edilmesi, parkın yapılması, mevcut park ve yeşil alanların bakım ve onarımlarının yapılması ve bu amaçla üretilen projelerin uygulanması, dinlenme ve oyun alanlarının peyzaj düzenlemesi çalışmalarının gerçekleştirilmesi, uygun alanlara kent mobilyalarının, oyun gruplarının, spor aletlerinin konulmasıdır. Sayılan görevlerin dışında, başta 5393 ve 5216 sayılı yasalar olmak üzere ilgili tüm mevzuat hükümleri gereği görev alanına giren iş ve işlemleri, mevzuata uygun olarak yürütmektir.
Temizlik İşleri Müdürlüğünün Görevi İlçe sınırları içerisinde çevre temizliğinin yapılmasını ve evsel atıkların düzenli olarak toplanarak kent katı atık sıhhi depolama sahasına en seri ve sağlıklı bir şekilde naklini, geri dönüştürülebilen ve ambalaj atıklarının atıkların toplanmasını sağlamaktır. Sayılan görevlerin dışında, başta 5393 ve 5216 sayılı yasalar olmak üzere ilgili tüm mevzuat hükümleri gereği görev alanına giren iş ve işlemleri, mevzuata uygun olarak yürütmektir.
Zabıta Müdürlüğünün Görevi Belediye sınırları içinde ilçenin düzenini ve ilçe halkının sağlık ve huzurunu, yetkili organların bu amaçla alacağı kararların yürütülmesini sağlamak ve korumak, bu kapsamda oluşan belediye suçlarını takip etmek ve gerekli kanuni işlemleri yürütmektir. Sayılan görevlerin dışında, başta 5393
Bu ilan özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline ilan.gov.tr veya ilgili kurumun sitesinden ulaşabilirsiniz. İlanın orjinalindeki bilgileri kontrol ediniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.