Antalya AKEV Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
MADDE 1- Antalya AKEV Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, 6/2/2021 tarihli ve 31387 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan bir değişiklikle "Antalya Belek Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 1., 2., 4. ve 51. maddelerinde yer alan "AKEV" ibareleri "Belek" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 14. maddesinin dokuzuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Normal öğrenim sürelerini tamamlamış ve mezuniyetleri için her yıl en çok 3 ve üzeri dersi kalmış ön lisans ve lisans öğrencileri normal öğrenim ücretini öderler. Her bir kredi için öğrencilerin ödeyecekleri öğrenim ücretleri, Mütevelli Heyet kararıyla belirlenir. Bu ücretler her yıl akademik yılbaşında ilan edilir."
MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 22. maddesinin beşinci fıkrasında yer alan "18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği" ibaresi "2547 sayılı Kanunun 54. maddesi" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 28. maddesinin yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Kendi ön lisans ve lisans programında en az bir yıl veya iki yarıyıl öğrenim görmüş, başarılı öğrenciler, yarıyıl/yıl ders yüklerini, genel not ortalamaları en az 3,00 olması halinde en fazla 6 kredi veya iki ders artırabilirler."
MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 29. maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Sağlık raporları öğrencilerin devamsızlık hesabında dikkate alınmaz."
MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 32. maddesinin birinci fıkrasının (ç) ve (e) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Tek ders sınavı: Mezuniyet aşamasına gelmiş, müfredatında bulunan tüm dersleri almış, devam koşulunu yerine getirmiş olan ve bir dersten koşullu başarılı veya bir dersten başarısız durumda olan öğrencilere, her yarıyılın sonunda dersin açıldığı döneme bakılmaksızın, güz ve bahar yarıyılları sonunda yapılan yıl/yarıyıl sonu ikinci sınavları ile yaz okulu sonunda yapılan dönem sonu sınavları sonrasında tanınan sınav hakkıdır. Tek ders sınavında alınan not ham başarı notu sayılır. Ayrıca yıl/yarıyıl boyunca yürütülen proje ve tasarım içerikli derslerden birim yönetim kurulunca belirlenenler için tek ders sınavı yapılmaz, dersin tekrar alınması gerekir. Staj ve bitirme çalışması dersleri için tek ders sınav hakkı kullanılamaz. Tek ders sınavının mazereti olmaz." "Bütünleme sınavı: İlgili yarıyıl veya yılda almış oldukları ders/derslerin yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkını elde eden öğrencilerden yarıyıl/yıl sonu sınavında başarısız olanlarla (dersin harf notu CC'nin altında olanlar), sınava girme şartlarını sağladığı halde yarıyıl/yıl sonu sınavına girmeyen öğrencilere her ders için yarıyıl/yıl sonu sınavı yerine tanınan sınav hakkıdır. Bütünleme sınavı başarı notu, ilgili ders için aktif dönemde kaydolduğu ders şubesinin değerlendirme biçimi ile değerlendirilir. Sınava girme şartını sağlayan öğrencinin bütünleme sınavından almış olduğu not, son not olarak geçerlidir."
MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 34. maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinde" ibaresi "2547 sayılı Kanunda" olarak değiştirilmiştir.
MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 35. maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Harfle ilan edilen başarı notları, bunların ağırlık katsayıları/anlamları ve 100'lük sistemde karşılıkları aşağıda gösterilmiştir: Harf Notu Katsayı Puan Değerlendirme AA 4,00 90-100 Başarılı BA 3,50 80-89 Başarılı BB 3,00 70-79 Başarılı CB 2,50 60-69 Başarılı CC 2,00 50-59 Başarılı DC 1,50 45-49 Koşullu Başarı DD 1,00 40-44 Koşullu Başarı FD 0,50 21-39 Başarısız FF 0 0-20 Başarısız NA 0 0 Başarısız"
MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 39. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Azami eğitim-öğretim süresi içinde olan ve ilgili yarıyılda en az üç adet kredili ders almış olan öğrencilerden yarıyıl not ortalaması 3,50-4,00 arasında olanlar Yüksek Onur Belgesi ile 3,00-3,49 arasında olanlar Onur Belgesi ile ödüllendirilir."
MADDE 11- Aynı Yönetmeliğin 43. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. "Üniversiteye yatay ve dikey geçiş yapan veya önceki öğrenimleri nedeniyle muafiyet talebinde bulunan öğrencilere uygulanacak transfer ve intibak işlemlerinde, bu öğrencilerin mezuniyeti için Üniversitede en az iki yarıyıl kayıtlı olması (en az 60 AKTS'lik ders alması) şeklinde öğrenimlerinin planlanması gerekir."
MADDE 12- Bu Yönetmelik 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe girer.
MADDE 13- Bu Yönetmelik hükümlerini Antalya Belek Üniversitesi Rektörü yürütür.
Bu Resmi Gazete özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline resmigazete.gov.tr sitesinden ulaşabilirsiniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.