TÜRKİYE DAYANIKLI PEYZAJ ENTEGRASYONU PROJESİ (P172562) KAPSAMINDA BOLAMAN NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ-FİRMA SEÇİMİ-CQS DUYURUSU İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET Orman Genel Müdürlüğü Giresun Orman Bölge Müdürlüğünden:
TÜRKİYE DAYANIKLI PEYZAJ ENTEGRASYONU PROJESİ (P172562) KAPSAMINDA BOLAMAN NEHRİ HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ-FİRMA SEÇİMİ-CQS DUYURUSU İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET
Orman Genel Müdürlüğü Giresun Orman Bölge Müdürlüğü'nden:
İkraz No: 9272-TR Proje Adı: Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi Proje Süresi: 2021-2028 İlgi Bildirimi Yayınlanma Tarihi (Resmi Gazete-web): 10.01.2024 Son Başvuru Tarihi ve Saati: 30.01.2024 tarihinde saat 12.00
SIRA NO. BASVURU NUMARASI İŞİN ADI Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi 1 TR-BOLAMAN RST -395088-CS-CQS Entegre Havza Yapımı Danışmanlık Hizmet Alımı
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü paydaşlığında Dünya Bankası kredisiyle finanse edilen Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyon Projesi'ni (TULIP) uygulamaya başlamıştır. Projenin amacı, Doğu Karadeniz'de bulunan Bolaman ve havzasındaki kırsal topluluklar için entegre peyzaj yönetimini güçlendirmek ve iyileştirilmiş geçim fırsatlarına ve dayanıklı altyapı hizmetlerine erişimi artırmaktır.
TULIP Projesi, Bolaman havzasında kırsal yoksulluk ve havzalardan dışa göç ile sonuçlanan doğal kaynakların bozulması, su güvensizliği ve iklim ve afet risklerine karşı kırılganlıklarla ilgili zorlukları ele almak için çeşitli yatırımlar içermektedir. Bu yatırımların Uygulayıcı Kurumları OGM (Koordinatör Kurum), TRGM, DSI ve KGM'dir.
Bu yatırımlar, aşağıda açıklanan iki Proje bileşeni altında organize edilmektedir.
BİLEŞENLER ALT BİLEŞENLER Bileşen 1: Hedeflenen Alanlarda Dayanıklı Peyzaj 1.1: Yeşil altyapı ve sürdürülebilir geçim kaynakları entegrasyonuna yönelik yatırımlar 1.2: Esnek gri altyapı Bileşen 2: Kurumsal Çerçeve, Proje Yönetimi ve Sürdürülebilirlik 2.1: Entegre Peyzaj Yönetimi için Uygulama Çerçevesi 2.2: Proje yönetimi ve sürdürülebilirlik
Proje kapsamında, gerekli; Giresun Orman Bölge Müdürlüğü TULIP Projesi Ordu İlindeki Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Danışmanlık Hizmetleri Firma seçimi için İlgi Beyanı Talebi alınacaktır.
İlgi Bildirimi Değerlendirme ve Yeterlilik Koşulları şunlardır: 1- Danışman firma, son başvuru tarihinden önce en az 5 yıllık danışmanlık deneyimine sahip olmalıdır. 2- Danışman firma, Entegre Havza Rehabilitasyon projesi, mikro havza planı, ağaçlandırma projesi, erozyon kontrol projesi, sel kontrol projesi, sel-taşkın projelerinin herhangi birinden deneyime sahip olmalıdır. 3- Danışman firma, 2. Maddede belirtilen proje ve planların herhangi birinden en az 10.000 Ha'lık iş deneyimine sahip, şirket veya ortak girişim olmalıdır. (Ortak girişim olarak teklif verilmesi durumunda ortaklardan herhangi birinin en az 10.000 Ha'lık iş bitirme şartını sağlaması gerekmektedir.) Alan bilgisi içermeyen, sadece parasal tutar içeren iş Deneyim Belgelerinin yapılan işin alan bilgisini içerecek şekilde İş Deneyim Belgesi veya ilgili kurumdan alınacak resmi yazı ile sunulması gerekmektedir. 4- Ortak girişim olarak katılan firmaların kısa liste değerlendirmesi esnasında; mali durumu, insan kaynakları ve geçmiş iş deneyimlerinin toplamı üzerinden değerlendirme yapılacaktır. 5- Danışman firma ayrıca aşağıdaki bilgileri de sağlayacaktır: 5.1. Danışman firma finansal, organizasyonel kapasitesini gösterir bilgiler paylaşacaktır. 5.2. Danışman firma, görev tanımında tanımlanan hizmetlerin yerine getirilmesi için gerekli kilit uzmanlar ile ilgili bilgiler paylaşacaktır. (Kilit Uzmanlar bu aşamada değerlendirilmeyecek olup, bu aşamada Firmalardan Kilit uzmanların CV'lerini paylaşmaları istenmeyecektir.)
NOT: Yukarıda İlgi Bildirimi Değerlendirme ve Yeterlilik Koşullarında belirtilen, Bu 5 maddedeki şartları ve kriterleri sağladığını belgeleyemeyen başvuru sahipleri değerlendirme dışı bırakılacaktır. Danışman Firmaların kendilerini tanıtabilecek en iyi kapasite ve en iyi iş bitirmelerini İdareye sunmaları önem arz etmektedir.
İlgili Danışmanların, Dünya Bankası'nın çıkar çatışması politikasını ortaya koyan Kasım 2020 tarihli "IPF Borçluları için Satın Alma Düzenlemeleri" belgesindeki Bölüm III, paragraf 3.14, 3.16 ve 3.17'ye dikkat etmesi gerekmektedir. Danışmanlar, niteliklerini geliştirmek için diğer firmalarla ilişki kurabilir, ancak bu ilişkinin bir ortak girişim şeklinde olup olmadığını açıkça belirtmelidir. Ortak girişim olması durumunda, ortak girişimdeki tüm ortaklar, seçilmesi halinde, sözleşmenin tamamından müştereken ve müteselsilen sorumludur.
Danışman seçimi, Satın Alma Yönetmeliklerinde açıklanan ve Teklif Talebinde özel olarak belirtilecek olan Danışmanın Yeterliliğine Dayalı Seçim
Bu Resmi Gazete özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline resmigazete.gov.tr sitesinden ulaşabilirsiniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.