Ankara Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği
Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Kapsam MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, Ankara Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.
Dayanak MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 7. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14. maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Danışma Kurulu: Merkezin Danışma Kurulunu, b) Merkez: Ankara Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezini, c) Müdür: Merkezin Müdürünü, ç) Rektör: Ankara Üniversitesi Rektörünü, d) Üniversite: Ankara Üniversitesini, e) Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu ifade eder.
Merkezin amaçları MADDE 5- (1) Merkezin amaçları şunlardır: a) Bağımlılıkla mücadele konusunda toplumu bilinçlendirmek. b) Bağımlılıkla mücadele konusunda diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak. c) Bağımlılık alanında bilimsel araştırma yapmak. ç) Bağımlılık alanında eğitimler düzenlemek. d) Bağımlılıkla mücadele alanında araştırmacı yetiştirilmesini desteklemek.
Merkezin faaliyet alanları MADDE 6- (1) Merkezin faaliyet alanları şunlardır: a) Bağımlılıkla mücadele konusunda bilimsel çalışmalar ve projeler yapmak. b) Bağımlılık alanında uygulamalı çalışmalar yapmak. c) Bağımlılıkla mücadele konusunda diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde bütüncül projeler geliştirmek. ç) Bağımlılıkla mücadele alanında çalışan araştırmacı ve uygulayıcılara eğitim vermek. d) Bağımlılıkla mücadele alanında eğitim ve bilgilendirme araç ve gereçleri geliştirmek. e) Bağımlılıkla mücadele alanında önleme faaliyetleri yürütmek. f) Bağımlılıkla mücadele alanında ilgili mevzuat hükümleri kapsamında tedavi ve rehabilitasyon faaliyetleri yürütmek.
Merkezin yönetim organları MADDE 7- (1) Merkezin yönetim organları şunlardır: a) Müdür. b) Yönetim Kurulu. c) Danışma Kurulu.
Müdür MADDE 8- (1) Müdür, Merkezin faaliyet alanları ile ilgili çalışmaları bulunan Üniversite öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından iki yıl için görevlendirilir. Süresi sona eren Müdür, aynı şekilde yeniden görevlendirilebilir. (2) Müdür, Üniversite öğretim elemanları arasından iki kişiyi müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere Rektörün onayına sunar. Müdürün görevi sona erdiğinde müdür yardımcılarının da görevi sona erer. Müdür yardımcıları oy hakkı olmaksızın Yönetim Kurulu toplantılarına katılırlar.
Müdürün görevleri MADDE 9- (1) Müdürün görevleri şunlardır: a) Merkezi temsil etmek. b) Yönetim Kurulu ve Danışma Kuruluna başkanlık etmek. c) Yönetim Kurulunun aldığı kararları uygulamak. ç) Her yılın sonunda Rektöre Merkezin çalışmaları ile ilgili rapor vermek. d) Yönetim Kurulunca onaylanan yıllık etkinlik planını ve buna bağlı mali tahmini Rektöre sunmak. e) Gerekli durumlarda Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulunu toplantıya çağırmak. f) Müdür yardımcılarının görev ve sorumluluklarını belirlemek.
Yönetim Kurulu MADDE 10- (1) Yönetim Kurulu, Müdür ve Üniversitedeki öğretim elemanları arasından Üniversite Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Rektör tarafından görevlendirilen dört üye olmak üzere toplam beş üyeden oluşur. (2) Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi iki yıldır. Süresi biten üyeler yeniden görevlendirilebilir. Süresi bitmeden ayrılan üyenin yerine kalan süreyi tamamlamak üzere aynı şekilde yeni üye görevlendirilir. (3) Yönetim Kurulu, Müdürün başkanlığında yılda en az iki kez toplanır. Gerekli durumlarda Müdürün çağrısı ile toplanabilir. Yönetim Kurulu üyelerinin çoğunluğuyla toplantı yapılır ve kararlar toplantıya katılanların çoğunluğuyla alınır. Oyların eşitliği durumunda Müdürün oyu yönünde karar alınmış sayılır.
Yönetim Kurulunun görevleri MADDE 11- (1) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır: a) Merkezin araştırma, uygulama ve eğitim programı ile yıllık etkinlik planını hazırlamak ve ilgili konularda kararlar almak. b) Bir sonraki yılın mali tahminini hazırlamak.
Danışma Kurulu MADDE 12- (1) Danışma Kurulu, Müdürün başkanlığında, Merkezin faaliyet alanlarında deneyimli Üniversitenin veya diğer üniversitelerin öğretim üyeleri ile istekleri halinde ilgili kurum ve kuruluşlardaki uzman kişiler arasından görevlendirilen en fazla on dört kişiden oluşur. Danışma Kurulu üyeleri, Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından iki yıl için görevlendirilir. (2) Danışma Kurulu, Yönetim Kurulunun gerekli gördüğü hallerde yılda en az bir kez olmak üzere Müdür tarafından belirlenen bir tarihte toplanır. Toplantı yapmak için çoğunluk şartı aranmaz. (3) Danışma Kurulunun görevi, Merkezin çalışmaları hakkında görüş
Bu Resmi Gazete özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline resmigazete.gov.tr sitesinden ulaşabilirsiniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.