Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
MADDE 1- Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 1. maddesi değiştirilmiştir. Bu yönetmeliğin amacı, Tıp Fakültesi hariç Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim-öğretim programlarına katılan öğrencilerin eğitim-öğretim, öğrenci kayıtları, sınav ve değerlendirme, izin, kayıt silme, diploma ve akademik danışmanlık işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 2. maddesi değiştirilmiştir. Bu yönetmelik, Tıp Fakültesi hariç Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu programlarında yürütülen ön lisans ve lisans düzeyindeki programlar ile uzaktan eğitim ve yaz okulu niteliğindeki eğitim-öğretim, sınav ve değerlendirmelere ilişkin hükümleri kapsar.
MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 4. maddesine aşağıdaki bent eklenmiştir. "u) ANO: Ağırlıklı dönem not ortalamasını."
MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 6. maddesi değiştirilmiştir. Eğitim-öğretim yarıyıl veya yıl esasına göre düzenlenir. Eğitim-öğretim dönemleri, yarıyıl uygulayan birimlerde güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Bir yarıyıl on dört haftadan, bir yıl ise yirmi sekiz haftadan oluşur. Bu sürelerin uzatılması durumunda Senato tarafından karar verilir. Bu sürelere yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavları dahil değildir. İlgili kurulların kararı ve Senato onayı ile yaz okulu açılabilir. Yaz okulu, ilgili mevzuat hükümlerine tabidir. Yaz okulu ayrı bir yarıyıl niteliği taşımaz.
MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 12. maddesi değiştirilmiştir. Her programdaki toplam kredi miktarı, ortak zorunlu dersler hariç; beş yıllık eğitim-öğretim programlarında en az 160 kredi, dört yıllık eğitim-öğretim programlarında en az 128 kredi, ön lisans programlarında ise en az 64 kredi olmalıdır. YÖK tarafından belirlenen paket programların kredi toplamı bu sınırlamanın dışında tutulur. Öğretim programı, fakülte veya yüksekokulların niteliklerine göre teorik dersler ve/veya uygulamalar, seminer, atölye, laboratuvar, klinik çalışma, arazi uygulaması, staj ve bitirme çalışmasından oluşur. Ders ve uygulamaların toplamı; yarıyıl esasına göre düzenlenen eğitim-öğretim programlarında bir yarıyılda en az 10 kredi, yıl esasına göre düzenlenen programlarda ise bir yılda en az 20 kredidir.
MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 13. maddesi değiştirilmiştir. Üniversite öğrencileri, kayıt dondurmadıkları ve kayıtlı oldukları programda yaz okulu açılmadığı sürece, başarısız oldukları veya yükseltmek istedikleri dersleri almak istediklerinde, başka bir yükseköğretim kurumunun yaz okulundan toplam 12 krediyi geçmemek koşuluyla en fazla 3 ders alabilirler ve alınan bu derslere ait notlar ilgili dönemin icmaline yazılarak transkripte işlenir. Yaz okulu ayrı bir dönem olarak sayılmaz. Yaz okulunda ders alacak öğrenciler, kayıtlı oldukları programın ilgili yıldaki taban puanına eşit veya daha yüksek olan tüm üniversitelerden ders alabilirler.
MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 15. maddesi değiştirilmiştir. AGNO'sunu yükseltmek isteyen öğrenci, alt yarıyıllarda/yıllarda başarılı olduğu derslerden en fazla 2'sini; şartlı başarılı olduğu derslerin tamamını kredi limitini
Bu Resmi Gazete özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline resmigazete.gov.tr sitesinden ulaşabilirsiniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.