Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Teknoloji ve Araştırma-Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği
Bu yönetmelik, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Teknoloji ve Araştırma-Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemektedir. Yönetmelik, Yükseköğretim Kanunu'nun 7. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14. maddesine dayanarak hazırlanmıştır.
Merkezin amaçları arasında, üniversitenin tüm birimlerindeki araştırmacıların kullanımına uygun laboratuvar olanaklarını sağlamak, laboratuvarın sanayinin ihtiyacına cevap verebilmesi için gerekli araştırmaları yapmak ve bunları sanayiye tanıtmak, kamu kurumları ve özel kuruluşların ileri teknolojilerde araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duydukları test ve ölçüm isteklerini karşılamak, teknolojik gelişmeleri sürekli izleyerek laboratuvarlardaki cihazların günün koşullarına uygun olarak geliştirilmesini sağlamak, merkezin tanıtımını gerçekleştirmek, merkezin altyapı ve teknik eleman ihtiyacının karşılanması ve sürdürülmesi ile ilgili çalışmalar yapmak ve üniversitenin proje yürütme potansiyelini artırmak yer almaktadır.
Merkezin faaliyet alanları arasında, araştırma, inceleme, uygulama ve geliştirme çalışmaları ve projeleri için gerekli test ve ölçümleri yapmak, ilgili ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile iş birliği yapmak, ortak çalışmaları özendirmek, organize etmek, konferans, kongre ve bilimsel toplantılar düzenlemek ve yayın yapmak, merkezin yurt içi ve yurt dışı kalite yönetim sistemleri ile akreditasyon çalışmalarını yürütmek, ilgili mevzuat hükümleri kapsamında kalite yönetim sistemleri sertifikaları vermek için gerekli çalışmaları yürütmek, kamu kurumları ve özel kuruluşlara danışmanlık, test ve ölçüm hizmeti vermek üzere gerekli birimlerle koordinasyonu sağlamak ve üniversite tarafından verilecek diğer görevleri yapmak yer almaktadır.
Merkezin yönetim organları arasında, müdür ve yönetim kurulu yer almaktadır. Müdür, üniversite öğretim elemanları arasından rektör tarafından üç yıllık süre için görevlendirilir. Müdürün görevleri arasında, merkezi temsil etmek ve merkez çalışmalarının yürütülmesini sağlamak, yönetim kurulunu toplantıya çağırmak ve bu kurula başkanlık etmek, yönetim kurulu kararlarının uygulanmasını sağlamak, merkezin ve merkeze bağlı birimler ile idari personelin düzenli ve etkin çalışmasını sağlamak, merkezin ayni, mali ve teknik ihtiyaçlarını yönetim kurulu ile planlayarak gerekçeleriyle birlikte rektörlüğe rapor etmek ve merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyaçlarını planlamak, gerekçeleriyle birlikte rektörlüğe rapor etmek yer almaktadır.
Yönetim kurulu, müdür ve üniversite öğretim elemanları arasından rektör tarafından görevlendirilen beş üye olmak üzere toplam altı üyeden oluşur. Yönetim kurulunun görevleri arasında, merkezin çalışmaları ve yönetimi ile ilgili kararları almak, merkezle ilgili mevzuat taslaklarını hazırlayarak senatonun onayına sunmak, müdür tarafından rektörlüğe sunulmak üzere hazırlanan bütçe önerisini incelemek ve onaylamak, merkezin, profesyonel sertifikalı eğitim programlarına katılanlara vereceği sertifika konusundaki ilkeleri belirlemek ve sürekli eğitim uygulama ve araştırma merkezine bildirmek ve yurt içi ve yurt dışı kuruluşlarla ortaklaşa yürütülecek çalışmaların temel ilkelerini saptamak ve protokollerini hazırlamak yer almaktadır.
Merkezin çalışmalarını iş bölümü çerçevesinde yürütmek üzere müdürün önerisi üzerine yönetim kurulu kararıyla merkezin çalışma alanlarında merkez birimleri kurulabilir. Merkezin akademik, idari ve teknik personel ihtiyacı, rektör tarafından görevlendirilen personel ile karşılanır. Merkezin harcama yetkilisi müdürdür.
Bu Resmi Gazete özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline resmigazete.gov.tr sitesinden ulaşabilirsiniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.