Ege Üniversitesi Su Altı Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği
Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ege Üniversitesi Su Altı Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Kapsam MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, Ege Üniversitesi Su Altı Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.
Dayanak MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 7. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14. maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Danışma Kurulu: Ege Üniversitesi Su Altı Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Danışma Kurulunu, b) Merkez: Ege Üniversitesi Su Altı Araştırma ve Uygulama Merkezini, c) Müdür: Merkezin Müdürünü, ç) Üniversite: Ege Üniversitesini, d) Rektör: Ege Üniversitesi Rektörünü, e) Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu ifade eder.
Merkezin amaçları ve faaliyet alanları MADDE 5- (1) Merkezin amaçları ve faaliyet alanları şunlardır: a) Su altı teknolojileri, denizcilik, çevre, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili her konuda denizlerde ve iç sularda araştırmalar yapmak ve uygulamalar gerçekleştirmek. b) Gemilerin ve teknelerin bakım onarımı ile bunların kalafatlanması, su altı sörveyi, gemi karina temizliği, su altı kesme ve kaynak, katodik koruma sistemleri ve montajı, su altı arama tarama faaliyetleri, batık çıkarma ve kurtarma, liman ve iskele inşaatları, şamandıra ve tonoz donatımı gibi genel su altı hizmetleri ile ilgili hizmet vermek. c) Su altı teknolojileri, denizcilik, çevre, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği konuları ile ilgili her türlü sportif, ticari ve akademik eğitim, tanıtıcı konferans, seminer, panel ve benzeri etkinlik ve kurslar düzenlemek. ç) Su altı teknolojileri, denizcilik, çevre, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili konularda ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde bilirkişilik ve danışmanlık hizmeti verip rapor hazırlamak. d) Eğitim, öğretim, proje, AR-GE amaçlı taşınır taşınmaz malzeme, ekipman ve deniz araçlarının kullanımı ile ilgili ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar ile özel veya tüzel kişilerle iş birliği yapmak. e) Su altı teknolojileri, denizcilik, çevre, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği alanlarında, yapay zeka, insansız su altı/su üstü araçları, yazılım ve e-öğrenme gibi teknolojik gelişmelerle ilgili araştırmalar yapmak ve uygulamalar gerçekleştirmek. f) Canlı ve cansız kirlilik sorunları ile ilgili deniz ve iç sularda araştırmalar yapmak ve uygulamalar gerçekleştirmek. g) Talep halinde ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde deniz koruma alanları ve su altı milli parkların tespitinde görev almak. ğ) Deprem, yangın, sel ve benzeri doğal afet ve mücbir sebeplerden kaynaklanan olağanüstü durumlarda talep halinde ve kurum imkanları dahilinde ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar ile özel veya tüzel kişilerle iş birliği yapmak. h) Merkezin faaliyet alanlarıyla ilgili diğer konularda ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar ile özel veya tüzel kişilerle iş birliği yapmak.
Merkezin yönetim organları MADDE 6- (1) Merkezin yönetim organları şunlardır: a) Müdür. b) Yönetim Kurulu. c) Danışma Kurulu.
Müdür MADDE 7- (1) Müdür, Merkezin faaliyet alanları ile ilgili çalışmaları bulunan Üniversite öğretim elemanları arasından Rektör tarafından üç yıllığına görevlendirilir. Görev süresi dolan Müdür yeniden görevlendirilebilir. Müdür, Merkezin çalışmalarının düzenli olarak yürütülmesinden ve geliştirilmesinden sorumludur. (2) Müdürün önerisi üzerine Üniversite öğretim elemanları arasından en faz
Bu Resmi Gazete özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline resmigazete.gov.tr sitesinden ulaşabilirsiniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.