Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Danışma Kurulu Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik
Alevilik ve Bektaşilik alanındaki çalışmaların planlanması ve geliştirilmesine yönelik süreçlerde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına görüş ve öneride bulunmak üzere oluşturulan Danışma Kurulu'nun çalışma usul ve esasları ile görevlerini belirlemek amacıyla bu yönetmelik hazırlanmıştır.
Bu yönetmelik, Danışma Kurulu'nun çalışma usul ve esaslarını kapsamaktadır.
Bu yönetmelik, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 292/A maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Bu yönetmelikte geçen tanımlar şu şekildedir: a) Bakan: Kültür ve Turizm Bakanı b) Bakanlık: Kültür ve Turizm Bakanlığı c) Başkan: Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı ç) Başkan Yardımcısı: Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkan Yardımcısı d) Başkanlık: Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı e) Çalışma grubu: Danışma Kurulu üyelerinden oluşturulacak grupları f) Çalışma grup başkanı: Çalışma grubu içerisinden seçilen Danışma Kurulu üyesi g) Kurul: Danışma Kurulu ğ) Kurul Başkanı: Danışma Kurulu Başkanı
Kurulun görevleri şunlardır: a) Başkanlığın görev alanları ile ilgili hususlarda Başkanlığa bilgi vermek ve tavsiyelerde bulunmak. b) Başkanlığın faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak ve bu değerlendirmeleri rapor haline getirmek. c) Başkan tarafından verilen diğer konularda çalışma yapmak ve önerilerde bulunmak. Kurul tarafından alınacak kararlar Başkanlığa tavsiye niteliği taşımaktadır.
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Kurula başkanlık eder. Bakan gerekli gördüğü durumlarda Kurula başkanlık edebilir. Başkan toplantıya katılamadığı durumlarda Başkan vekili toplantıya başkanlık eder.
Kurul toplantısı en az iki ayda bir Başkan tarafından belirlenen gün ve saatte başlar. Toplantı süresi dört günü aşamaz. Kurul Başkanı uygun gördüğü takdirde bu süreyi iki gün kadar uzatabilir. Toplantı günü, saati ve gündemi Başkanlık tarafından üyelere en az bir hafta önceden yazılı veya elektronik ortamda bildirilir. Başkanın izinli, raporlu veya görevli olduğu durumlarda gündem vekaleten Kurul Başkanı yerine görevlendirilen Başkan Yardımcısı tarafından belirlenir. Kurul toplantıları sırasında üyeler de gündeme alınması için konu önerebilir. Öneri, toplantıya katılanların salt çoğunluğunun kabulü ile gündeme alınır. Bakanlık ve/veya Başkanlık yöneticileri ile alanında uzman kişiler, toplantı gündemindeki konularla ilgili Kurul toplantılarına bilgi vermek üzere davet edilebilir. Kurul Başkanı, gerek gördüğü takdirde Kurulu olağanüstü toplantıya çağırabilir. Olağanüstü toplantı çağrısı ve gündem en az iki gün önceden Kurul üyelerine yazılı veya elektronik olarak duyurulur. Olağanüstü toplantılarda çağrıyı gerektiren gündem dışında hiçbir konu görüşülemez.
Kurul, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve katılanların salt çoğunluğu ile karar alır. Oyların eşitliği halinde Kurul Başkanının kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır. Kurulun toplanması için gerekli çoğunluğun sağlanamaması halinde Kurul Başkanı en geç üç iş günü içinde toplanmak üzere Kurul toplantısını erteler. Bu toplantının yeri, günü ve saati üyelere bildirilir.
Bu Resmi Gazete özeti Kamu Zeka tarafından yapay zeka kullanılarak oluşturulmuştur. İlanın orjinaline resmigazete.gov.tr sitesinden ulaşabilirsiniz. Kamu Zeka, bu hizmeti ücretsiz sunar ve ilanlardaki yazım hatalarından sorumlu değildir. Kamu Zeka'nın herhangi bir kamu kuruluşuyla ilişkisi yoktur.